Kultur

85.000 har booket billet til Økodag

Foto: Økologisk Landsforening.

Billetbookingen til Økodag er godt i gang og 85.000 har allerede sikret sig en billet. Det er den 10. april kl. 12.00, og der er stadig billetter til gårde over hele Danmark, mens flere allerede er udsolgte. Sammen skal vi fejre, at økologiske køer kommer på græs og den høje dyrevelfærd, der er i det økologiske landbrug.

Forårets store festdag er lige om hjørnet. For første gang siden 2019 kan Økologisk Landsforening, sammen med mejerierne og de økologiske mælkeproducenter, invitere publikum til en fysisk Økodag. De seneste to år har publikum været med bag skærmene, men i år kan man både opleve det fysisk på gårdene og live på Facebook fra Hedegaard i Aulum. 

Økodag er en dag, hvor vi sætter fokus på den høje dyrevelfærd, der er i det økologiske landbrug, hvor alle køer kommer ud på græs i sommerhalvåret.

Det er den 10. april kl. 12.00, at landmændene åbner stalddørene op og køerne springer på græs.

”Jeg glæder mig til at fejre dyrevelfærden. Et vigtigt mål for økologisk husdyrhold er at give dyrene gode vilkår, der passer til deres adfærdsmæssige behov. Økologer sætter barren højt vel vidende, at der ofte følger mere arbejde og et større ansvar med. Hvilket blandt andet er, at køerne skal have adgang til det fri,” siger Louise Køster, forperson, Økologisk Landsforening.

På økologiske Kviesgård i Vestjylland er der 150 sortbrogede køer, der glæder sig til at komme på græs. På gården er der aktiviteter fra kl. 10.00-14.00, og børnene kan blandt andet finde karameller i kornet, køre pedeltraktorræs, lave pandekager og de voksne kan hygge med kaffe og kage.

”Vi glæder os til at lukke køerne ud og invitere folk indenfor på gården. Der er rigeligt at se og opleve, så vi håber, at der kommer mange ud på gården,” fortæller Bodil og Hans Christian Kviesgård.

Kviesgård er Økodag-veteraner, men på Tranegård i Nordsjælland er Morten Schultz helt ny økodag-vært. På gården er der gårdbutik, café og salg af is lavet af mælk fra gårdens køer.

”Det er nyt og spændende, at vi skal være en del af Økodag i år. Vi har været økologer i mange år, men vi har aldrig haft malkekøer på gården, så vi glæder os til at se køerne springe ud i det grønne,” fortæller Morten Schultz.

Der er 150.000 billetter til Økodag, så der er stadig rig mulighed for at komme ud og opleve køerne.

Kommentarer