Kultur

E-RASMUS – Gaming-komedie på Teater Vestvolden frit efter Holberg

I 2022 er det 300 år siden, at Ludvig Holberg opførte den første offentlige forestilling på dansk.

Dansk teaters jubilæumsår markeres med en landsdækkende fejring, som bliver skudt i gang med Danmarkspremieren på en ny teaterforestilling om unge og gaming frit efter Holbergs Erasmus Montanus. Til forestillingen er udviklet et nyt computerspil til smartphone.

Danmarkspremiere 4. marts 2022

Rasmus er gamer, og da han kommer hjem på ferie fra efterskolen, vil han kun lyde navnet E-Rasmus. På efterskolen er E-Rasmus’ computerspil taget til, og nu slynger han om sig med navne og sætninger på et gamersprog, som ingen omkring ham helt forstår.

Mor Nille tager det ikke så tungt og er stolt af sin søn – lige indtil naboen og Rasmus’ gamle klasselærer kigger forbi. De mener, at drengens udvikling vækker grund til bekymring, og inden nogen når at se sig om, er kommunen pludseligt involveret! De voksne bekymrer sig, for E-Rasmus insisterer på, at gaming-universet er lige så virkeligt som virkeligheden – og det kan det jo umuligt være. I hvert fald ikke, hvis man spørger de voksne…

’E-Rasmus’ er en gaming-komedie for unge fra 12 år og deres voksne baseret på en fri fortolkning af Ludvig Holbergs klassiker Erasmus Montanus. Forestillingen er med til at hylde dansk teaters 300 års jubilæum, som bliver fejret i hele landet frem mod Holbergs 338. års fødselsdag den 3. december 2022.

E-Rasmus er co-produceret af Teater Vestvolden i Hvidovre, Bornholms Teater og Vendsyssel Teater og får Danmarkspremiere på Teater Vestvolden den 4. marts 2022. Efterfølgende drager forestillingen på turné til Vendsyssel Teater og Bornholms Teater.

Nyt spil til smartphone 

E-RASMUS – Holberg for n00bs.

E-Rasmus er et nyt spil til smartphone, der på bare 45 minutter bringer publikum tættere på Holberg.

I spillet bevæger du dig rundt både i en nutidig hverdag og i fortidens Bergen og får undervejs viden om og fornemmelse for Holberg og hans tid. 

Spillet kan spilles som optakt til E-Rasmus, men kan også spilles helt uafhængigt af forestillingen.

SPILLEPERIODE: 1. marts – 12. marts 2022.  

SPILLESTED: Teater Vestvolden, Høvedstensvej 49, 2650 Hvidovre.

TURNE: Vendsyssel Teater 14.-19. marts 2022 og Bornholms Teater 22.-26. marts 2022.

E-Rasmus er støttet af Statens Kunstfond, William Demant Fonden, Lemvigh-Müller Fonden, Spar Nord Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Kommentarer