Kultur

Oplev den sidste vinterferie på Zoologisk Museum

Foto: Statens Naturhistoriske Museum.

Zoologisk Museum lukker den 23. oktober i år. Det betyder, at årets vinterferie bliver den sidste. Så vi byder på masser af oplevelser med blandt andet rundvisninger, artsbestemmelse af tøjdyr, og et quiz-show om vinterens dyr.

Zoologisk Museum lukker søndag den 23. oktober i år, så samlingerne kan gøres klar til den nye museumsbygning, der åbner i Botanisk Have i slutningen af 2024. Derfor bliver vinterferien 2022 den sidste af slagsen, så vi har fyldt museet med sjove og spændende oplevelser for hele familien.

I hele vinterferien, fra den 12. til den 20. februar, kan du få svar på, hvordan de vilde dyr klarer vinterens strabadser. Her møder du både dyr fra Danmark, og dyr fra den polare dybfryser i Arktis, der er eksperter i ekstrem kulde, is og sne. Vi har fundet dyr, skind og kranier frem fra museets samlinger, så du kan røre ved den bløde pels og mærke på de skarpe tænder.

Både voksne og børn kan opleve Zoologisk Museum efter lukketid. Her kan du få en guidet tur rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. Læs mere her

Vores værter fortæller de gode historier om dyrenes verden, og i Evolutionssalen kan du deltage i quiz-show om vinterens dyr. Læs mere her

Du har også mulighed for at tage dine yndlingstøjdyr med under armen og få dem artsbestemt af vores bamse-zoologer, doktor Gjerløff og doktor Trolle, som tager imod fredag den 18. februar. Læs mere her.

På museet finder du også Naturhistorisk Laboratorium, hvor man kan klappe udstoppede dyr, kigge på farverige insekter i mikroskop, undersøge vores store samling af imponerende kranier, tegne eller slappe af med en god bog.

Så tag hele familien under armen og få både spændende underholdning, ny viden og vintervarmen på Zoologisk Museum i vinterferien.

Kommentarer